Category: Текстилијада 2023

  • Соопштение до медиуми по повод Текстилијада 7, 2023

    Соопштение до медиуми по повод Текстилијада 7, 2023

    Почитувани претставници/чки на медиумите, Гласен Текстилец од Штип по седми пат ја организира Текстилијада 7, во периодот од 5 до 7 октомври 2023 година во Штип. Примарната цел на меѓународниот настан е да иницира дискусии на локално и национално ниво, користејќи култура, уметност и дебати за воспоставување партнерства и отпочнување социјален дијалог за решавање на…

  • Општински литературен награден конкурс

    Општински литературен награден конкурс

    Предмет: Доставување на Општински литературен награден конкурс По повод: Текстилијада 7 Гласен Текстилец во соработка со НУ-У Библиотека „Гоце Делчев” – Штип распишуваат: ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ НА ТЕМА: „ШТО Е ПРАВДАТА?“ Право на учество на Конкурсот, со свои творби, имаат ученици од основните и средните училишта во Штип. Литературните творби…